Katter och deras koppling till halloween

Katter är fantastiska husdjur som är populära världen över. De är fina, mysiga och har något mystiskt över sig. Är det en högtid som är speciellt associerad med katter är det halloween, men varför är det så? Var kommer sägnen ifrån?

Svarta katter

Du är säkert hört att det ger otur att se en svart katt korsa vägen. Många har som vana att spotta över axeln när de ser en svart katt för att på något sätt “mota” oturen. Relationen mellan katten och människan är gammal och har under årens lopp skapat många sägner och historier. Det är genom dessa historier katter och halloween är starkt associerade med varandra. Vissa ansåg att katter var gudarnas budbärare och skyddade människor från ondska. Katter har även en stark koppling till häxor och magi på grund av dess historia.

Katters roll idag

Om man tittar på dekorationer inför halloween på hemsidor som Partykungen.se eller i butiker så är katter dominerande. Dekorationer för halloween är populära världen över. På grund av kattens starka koppling till folktron och vidskepelsen kring katten är det en trend som vi ser återkomma år efter år. Allt från halloweendekorationer till kattkostymer är trender vi ser återkommande när halloween närmar sig. Det går inte att komma ifrån att halloweens spirit animal är katten.

exploore