Om Bibliotekskatten Dewey

I denna självbiografiska bok berättar författarinnan Vicki Myron om sitt äventyr med katten Dewey Readmore Books som hon tog hand om under hans drygt 19 åriga liv. I boken berättar hon öppenhjärtigt om sin kärlek till denna speciella katt. Läsarna får följa Deweys historia från början till slut.

Den lilla katten dök upp på biblioteket i staden Spencer en kall januarimorgon 1988 i en boklåda. Han hade dumpats där under natten och var bara åtta veckor gammal. Han var svag och hade fått frostskador och var i stort behov av hjälp. Bibliotekspersonalen med Vicki Myron i spetsen tog hand om honom och han blev känd som bibliotekskatt världen över. Vicki döpte honom efter det katalogiserande bibliotekssystemet Dewey. Han blev till och med så omtalad att det gjordes ett flertal radioprogram om honom och han fick dessutom vara med i en japansk dokumentär om katter.

Boken är skriven ur ett ägarperspektiv och speglar fullt ut kärleken som människor känner för sina husdjur. Vicki älskar katten Dewey och delar med sig av hans fantastiskt långa liv som slutar med hans död 2006. Det är en ärlig och melankolisk historia om en älskad och saknad katt.

exploore