Katten i hatten av Dr Seuss

Katten i hatten är en barnbok som kom ut den 12 Mars år 1957. Den tysk/amerikanska tecknaren och författaren Theodor Seuss Geisel, mer känd som Dr. Seuss från Amerika skrev boken som sedan blev översatt till svenska. Vid ett universitet blev han hedersdoktor och detta gjorde att han lade till Dr framför sitt namn Seuss. Seuss var en underbar tecknare och det kan man se i hans mer än 60 barnböcker som han har skrivit. Boken handlar om en katt som har en vit och rödrandig hatt och en rosett runt halsen. Katten besöker två barn som har det tråkigt då det är regnigt och grått ute. Katten bestämmer sig för att förgylla deras dag med trix och man kan verkligen säga att det blev mer än bara trix. Boken är väl värd att läsa och för barnen att titta på de underbara illustrationerna. Boken är skriven med ord som rimmar och den kom till när Dr.Seuss antog en utmaning som en rektor Spaulding hade sammansatt på en lista på totalt 348 ord. Orden skulle uppmuntra barnen att lära sig de orden och efter nio månader hade han skrivit denna bok med 238 ord.

Uppmuntra barnen att läsa

Tänk dig själv sittandes i en soffan med en bok i dina händer med ditt eller dina barn sitter där med dig och lyssnar när du kanske läser Katten i hatten. Böcker handlar många gånger om djur eller om barn som är friska utan en massa diagnoser och då undrar man, varför är det så? I dag ser man mer och mer barnböcker som kommer ut som handlar om barn som inte har ett problemfritt liv, för så är det i verkligheten. Det är bra att barnböcker bryter normer för alla ska kunna förstå att även om någon har en diagnos på något eller något annat, så är de lika värda som alla andra. Om barn i tidig ålder få läsa och lära sig att vi är alla olika på ett eller annat sätt och att alla behöver kärlek, omtanke och trygghet. Kanske kan en tidig förståelse för allt detta få ett slut på mobbning i skolorna genom att barn får läsa och se teckningar där man oavsett hur man är och hur man ser ut kan vara tillsammans och ha kul.

Läsning kan vara spännande

Nog har vi alla läst böcker som är spännande och kanske till och med till den gränsen när man känner att blodet pumpar genom kroppen. blodtrycksmätare är bra att ha hemma om detta skulle ske. Låt dina barn läsa så mycket de kan för det ökar deras ordförråd och ökar deras kunskaper om andra människor. Sök gärna efter böcker där någon kanske har autism eller kraftig. Om barnen inte kan läsa ännu, då är det bra att läsa för dem ofta då det många gånger gör att de själva vill läsa böcker den dagen de kan läsa. Gå till biblioteket och låt dem välja vilka böcker de vill läsa. Om du inte själv har tid att sitta ner och läsa för dem när de vill, då är ett alternativ att köpa hem några ljudböcker. Varför inte låna eller köpa Katten i hatten? Den kan ni läsa tillsammans om ni vill och barnen kommer att tycka att det är kul när de upptäcker att det finns ord som rimmar i boken.

exploore