Bra att ha när du skaffar katt

Funderar du på att skaffa katt? Då är det viktigt att du tar reda på vilka tillbehör du behöver för att ta hand om den. Det finns några saker som rekommenderas att du skaffar innan katten kommer hem. Skulle du sedan vilja ha någonting mer är det bara att köpa det sen.

Viktigaste kattillbehören

Matskålar och vattenskålar är kanske det allra viktigaste du behöver. Många väljer att använda små tallrikar som de redan äger som kattmatskålar. Men det kan vara trevligare ifall du köper “riktiga”. Tänk på att de ska vara hållbara och gärna lätta att rengöra.

Klösträd eller klösbräda

En annan bra sak att skaffa är ett klösträd. Det kommer hjälpa katten att hålla sina klor i trim samt att markera revir. Det förhindrar även att katten river sönder dina möbler och väggar. Om du bor i ett större hem kan det vara bra om du ställer ut flera klösträd katt i olika höjder och former.

Transportbur

Det kan även vara bra ifall du skaffar dig en transportbur. Det kommer vara lättare för dig när du ska ta hem din katt och om den ska med på resor. Om du vänjer katten med buren redan från att den är liten kommer det bli lättare framöver. Se till att du väljer en stadig bur som håller hela kattens liv.

Halsband och koppel

Om du köpt en katt som ska vara ute rekommenderas det att du skaffar ett halsband. Det gör det lättare för andra att se att katten inte är hemlös. Har du däremot en innekatt men vill ta ut den ibland kan det vara bra att du har ett litet koppel.

Kattmat

Kattmat är självklart ett måste. Fråga gärna den tidigare ägaren eller uppfödaren vilken mat katten fick förut. Då kan du fortsätta ge den samma när den kommer hem till dig. Väljer du att byta kattmat, gör det då successivt.

Kattlåda

Sist men inte minst behöver du även en kattlåda och alla tillbehör, som kattsand och en liten spade. Har du flera katter kan du behöva flera kattlådor. Se till att städa den minst en gång varje dag.

exploore