Katter är roliga men underliga figurer

Oavsett om man är en djurmänniska eller ej, kan man inte komma ifrån att det finns mängder med söta katter som ofta dyker upp i flöden på olika sociala medier. Det roliga med just katter är att de är så egna och därmed har sina individuella egenheter som verkligen gör dem till individer.

Till skillnad från en hund, måste man ofta kämpa lite hårdare för att bli accepterad och älskad av en katt. När man väl har lyckats passera den tröskeln är det en trogen följeslagare man får under många år framöver.

Katter och lådor

Som kattägare känner nog de flesta igen följande scenario: Du kommer hem efter att ha köpt en rolig leksak, ett stort klösträd eller liknande till din katt, men det som är mest intressant för katten är den låda som produkten transporterades i. Hade en katt fått välja hade den nog helst velat ha mängder med kartonger runt om i huset som den kunde leka och sova i. Just när det gäller att gömma sig i lådor och andra behållare måste man vara vaksam. Det är lätt hänt att en katt hoppar ner i en soptunna eller i en brevlåda när man tittar åt ett annat håll. För att riskera att en katt inte blir instängd i en brevlåda, kan det vara värt att investera i brevlådor med lås och mindre brevfack från Biggi, Berglund eller Habo. På så sätt kan du nämligen säkerställa att du inte får en katt i brevlådan.

Katternas rutiner

Med tiden märker man tydligt hur katten har skapat rutiner i vardagen. Man kan ibland tro att katter kan klockan då de i stort sett samma tid varje morgon säger till en att vakna. Envisa är de också, och de slutar inte förrän de verkligen är säkra på att du har förstått deras budskap. I tillägg till det har katterna ofta samma sovtider, givetvis alltid på samma plats och de vet exakt när maten ska fyllas på. De är även väldigt bra på att känna igen ljud. Har man kattgodis hemma kan de höra prasslet i påsen från ovanvåningen och en sekund senare står de och gnider sig längs benen i väntan på att få ta del av lite godis.

För att summera är katter ett otroligt roligt sällskap och man slutar aldrig att förundras över deras egenheter. Har man en gång haft katt är det en stor chans att man kommer ha en katt vid sin sida resten av livet. En katt ger så mycket skratt, så mycket kärlek och så mycket glädje. Har du inte haft en katt tidigare? Då är det kanske värt att skaffa sig en trogen kompis oavsett tid på året!

exploore