Hello Kitty

Vit kattunge

Hello Kitty såg dagens ljus 1976. Hon skapades av designern Shimizu Yuuko som arbetade på Sanrio och var namnlös det första året. Då nämndes hon bara som den vita kattungen utan namn. Vad som började som ett litet tryck på en plånbok har nu växt till en enorm framgång. Nu kan man se alster av och med Hello Kitty praktiskt taget överallt. Mjukis-djur, leksaker, pussel, listan kan göras hur lång som helst. Men det är inte bara barn som fascineras av den lilla katten. Även i vuxenvärlden ser man henne lite var stans. Brödrostar, kläder och till och med på “mannen i byrålådan”. I Sverige är det bland annat H&M som samarbetar med Sanrio genom ett så kallat licensavtal.

Funktionella Hello Kitty saker

Flicka med kattunge

Hello Kitty är inte bara en leksak utan även en hjälpare för föräldrar. Barnets nyckelband med tryck gör att inte nycklarna tappas bort lika lätt och känns roligt att bära. Har du ett barn som strular med maten och kanske inte äter så mycket finns speciella resturanger med Hello Kitty tema. Här kan du beställa in dumpling som ser ut som den söta katten men innehållet är det samma som de traditionella. Hemma rostar ni förstås brödet i en brödrost i vitt och rosa med Kitty på. Behöver du en liten paus, sätt på datorn och titta på något av de otaliga programmen som finns tillsammans med ditt barn.

Världsomfattande företag

Även om man kan se Hello Kitty prylar över hela världen är det börsbolaget Saniro äger varumärket och styr med fast hand vad som ska säljas i hennes namn. Efter ett brutalt knivdåd som fick stor uppmärksamhet i pressen beslutade företaget att inte tillverka någon sorts knivar. Saniro har ett stort utbud av söta figurer inte bara Hello Kitty. Det som sammankopplar alla dessa söta karaktärer är egenskapen kawaii. Detta betyder ungefär söt och gullig.

exploore